BATTLE OF THE BANDS

Voor wie
Dit is een contest voor bands met musici tussen de 13-19 jaar uit Leidschendam-Voorburg. De repertoirekeuze is geheel vrij. Eigen werk en covers, het mag allemaal, zolang het maar met hart en ziel gespeeld wordt. Dit is een pure bandcontest en geen wedstrijd tussen scholen onderling. Bands mogen dan ook bestaan uit leerlingen van verschillende scholen en opleidingen.

Datum
TBA.

Locatie
Theater Ludens in Voorburg.
Dé culturele hotspot van Leidschendam-Voorburg! Meer dan 150 voorstellingen op gebied van cabaret, toneel, jeugdvoorstellingen, concerten en films. Daarnaast organiseert het theater tal van aktiviteiten en evenementen samen met haar culturele en maatschappelijke partners waaronder bv. het maandelijkse Popcafé.

Doel
Bevorderen van de bandjescultuur en popscene onder de jeugd en jong volwassenen in Leidschendam-Voorburg / Leidschenveen / Ypenburg. Er loopt meer dan genoeg individueel talent rond maar het formeren of durven gaan spelen in een bandje komt er meestal niet van.

Prijzen

  • Optredens op meerdere zomerse festivals.
  • Opnamedag in een professionele opnamestudio.
  • Prijs voor de beste individuele muzikant.

Voorronde
Op (TBA) krijgt elke band de kans om een kort optreden van maximaal 2 nummers te geven in Theater Ludens. Twee bandcoaches zullen de optredens beoordelen. We zullen de optredens ook filmen en een jurycommentaar schrijven. Na deze voorrondes worden er zeven bands uitgekozen die gaan strijden tijdens de finale op (TBA) in Theater Ludens.

Inschrijven
Je kunt jouw band inschrijven via de muziekdocent van jouw school of via een mail naar info@muziekschoolvoorburg.nl
Het is een pre als je een korte bio en een filmpje of een YouTube link van een filmpje mee stuurt!

De uiterste inschrijfdatum is TBA

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail