Bandcoaching

Als je een instrument bespeelt, komt er vroeg of laat een dag dat je wil samenspelen met andere muzikanten. Drumschool Voorburg biedt jou die mogelijkheid door bands te formeren uit muzikanten die zich opgeven voor bandcoaching. Bij het samenstellen van deze bands wordt gekeken naar muzikale smaak, niveau en leeftijd.

Wekelijks repeteer je 60 minuten olv. een ervaren bandcoach/muzikant en werk je aan onderdelen als repertoire, samenspel, entertainment, en sound. Spelplezier en zo goed mogelijk samenspelen staan voorop.

10317579_784352968331911_693768167630818142_o

Voor wie

Iedereen die een instrument bespeelt, kan zich opgeven, je hoeft ook geen privéles te volgen of gevolgd te hebben om mee te kunnen doen. Wel wordt er verwacht dat iedereen zijn uiterste best doet om elke week zo goed mogelijk voorbereid bij de repetitie aanwezig te zijn.
Je kunt je als individu of als groep opgeven. Dat kan een groep muzikanten zijn die gaat beginnen als band maar uiteraard ook een bestaande band.

Bestaande bands

Iedere band die al een tijdje samenspeelt kent soms het gevoel stil te blijven staan. Het kan dan heel verfrissend werken om met een bandcoach de oefenruimte in te gaan die de repetitie begeleidt en een plan opzet om de band weer op de rails te krijgen.

Lesvormen

Je kunt een traject volgen van wekelijkse vaste lessen maar ook een afspraak maken voor één of meerdere losse sessies van 1 of 2 uur met je bandcoach. Je kunt dan in overleg bepalen waar je aan wil werken.

Drumschool Voorburg deel 2 2016-0404
Foto: Ot Douwes

Geluidsopnames

Tijdens de lessen worden regelmatig geluid- en beeldopnamen gemaakt zodat bands hun verrichtingen goed kunnen bekijken en beluisteren.

Optreden

Datgene waar het uiteindelijk allemaal om gaat is natuurlijk het optreden voor publiek.
Drumschool Voorburg zorgt ervoor dat de bandcoachingbands daar een aantal maal per jaar de gelegenheid voor krijgen tijdens evenementen als de eigen Open Dag, Popweekend Theater Ludens, Vlietdagen, Walk in the Park Festival, Talentenloods podiumavonden, Heuvelfestival.

De bandcoaches

De bandcoaches zijn musici die meerdere instrumenten bespelen.
Naast het lesgeven zijn zij met hart en ziel actief op het podium en in de studio.

website Fok Jeh! Promo