Drumles

Voor wie

Iedereen met liefde voor het drummen en een beetje doorzettingsvermogen kan les nemen.
Beginners, gevorderden, hobbyisten en professionals. Kinderen en volwassenen.

De lessen

Een stevige basis is een must voor iedere drummer.
Drumschool Voorburg gelooft daarom in het gebruik van een goede lesmethode en een duidelijk lesprogramma.
Natuurlijk wordt er naast dit vaste programma aandacht besteed aan jouw specifieke muzikale interesses.
Wil je de liedjes van je band doornemen, je voorbereiden op het toelatingsexamen conservatorium, double-bass drummen, soleren, slagwerkcomposities spelen, alles van de Red Hot Chilli Peppers kunnen slaan, in een salsa band spelen, gewoon lekker uit een goed drumboek werken, je techniek of je lezen bijspijkeren?
Iedereen krijgt de gelegenheid om op zijn/haar eigen manier en niveau met drummen bezig te zijn: plezier staat voorop, maar om je drumgrenzen te verleggen moet je proberen zoveel mogelijk te oefenen.
Ofwel: ‘Playing Drums, Serious Fun!

Leon Drums

Lesmateriaal

Paul Reijenga heeft voor Drumschool Voorburg de complete lesmethode ‘Playing Drums, Serious Fun!’ geschreven.
Deel I van deze lesmethode, bestaande uit een meer dan 100 pagina’s tellend lesboek en een play-along CD, wordt uitgegeven door ‘s werelds grootste uitgeverij van bladmuziek ‘De Haske/Hal Leonard’. Het mooi uitgevoerde en rijk geïllustreerde boek is landelijk verkrijgbaar in de betere muziekvakhandel en kost € 24,95. Deze drummethode is bestemd voor pop- en rockdrummers. Het boek bestaat uit een theorie-, een drum- en een techniekgedeelte.

In het drumgedeelte (de kern van het boek) leer je ritmes en fills die vervolgens in een speciaal gearrangeerd meespeelstuk worden toegepast. Van alle ritmes en fills zijn voorbeelden als mp3 bijgeleverd. Van de speelstukken is er een demotrack en een track waarbij de drumpartij is weggelaten. Die kun je nu zelf invullen! Deze methode is ontwikkeld in de praktijk, en uitvoerig getest door verschillende docenten en leerlingen.
Na het afsluiten van deel 1 moet de leerling in staat geacht worden om in een pop-rockband goed uit de voeten (en handen) te kunnen.

Inmiddels wordt exclusief op de drumschool al een Deel 2 gebruikt.
Hierin worden triolen, sextolen, funkshuffles, accenten en dynamiek, ghostnotes, lekkere fills, paradiddles in alle vormen en maten, doublestrokes, reggae, latin, jazz, oneven maatsoorten en nog veel meer behandeld. Uiteraard komt dit alles weer terug in de diverse meespeelnummers.

Drumschool Voorburg maakt natuurlijk ook gebruik van de bekende en fantastische lesboeken van o.a. David Garibaldi, Rick Latham, Gary Chester, Steve Houghton, Frank Malabe, Mike Johnston en van het aangeboden matariaal op internet/Youtube.

PDSF