Theorieles

In de ‘gewone’ drum, gitaar en pianolessen wordt aan de hand van de te spelen stukken al het nodige verteld over de theorie achter de muziek. Één en ander is uiteraard ook afhankelijk van de interesse en de beleving van de leerling.

Onze muziekthorielessen zijn dan ook in de eerste plaats gericht op leerlingen die zich willen voorbereiden op het toelatingsexamen van een MBO of HBO muziekopleiding, zoals bijvoorbeeld een conservatorium.

Maar uiteraard is elke leergierige muzikant welkom om deze lessen te volgen. Zo hebben wij bijvoorbeeld lessen verzorgd voor een DJ/producer die een stukje theoretische kennis onmisbaar achtte bij het componeren en produceren. Ook voor een singer/songwriter is het zeer prettig om meer te weten over bijvoorbeeld akkoorden en toonladders.

In de lessen maken wij gebruik van de geweldige lesmethodes van  Frans Frijns: Muziektheorie voor Pop-, Rock en Jazzmusici en Muziekthorie  A en B.

Daarnaast is er een aantal goeie apps waarmee je leert werken. Deze zijn erg praktisch  en onmisbaar bij het trainen van je gehoor en theoretische kennis.

tenuto_hero_3_l