Percussieles

1. Cubaanse percussie (beginners/ gevorderden, individueel/ groep)

Cuba is het land van salsa, rumba en cha-cha-cha. Van conga’s, bongo’s en timbales. En nog veel meer. In deze cursus krijgen leerlingen les op de belangrijkste Cubaanse percussie-instrumenten en zullen ze de basisritmes leren van verschillende genres. Techniek, gevoel en samenspelen staan centraal. Voor gevorderden komen ook de ingewikkelde Afro-Cubaanse ritmes aan bod.

tito01

2. Allround percussie (beginners/ gevorderden, individueel/ groep)

Percussie vind je niet alleen in zogenaamde wereldmuziek, ook in de popmuziek tref je het steeds meer aan. Conga’s, djembés en cajones, maar ook shakers en tamboerijns kom je overal tegen. In deze cursus krijg je les op alle percussie-instrumenten die je maar kunt bedenken. We beginnen bij de roots van elk instrument en ontdekken langzaam hoe verschillende ritmes en klanken te gebruiken zijn in moderne muziek.

3. Djembé (beginners, individueel/ groep)

De djembé is misschien wel het bekendste percussie-instrument ter wereld! Van oorsprong West-Afrikaans heeft het ondertussen niet alleen heel Afrika maar ook de rest van de wereld veroverd. In deze cursus zullen we ons vooral richten op de traditionele ritmes.
Eerst leer je de verschillende technieken, vervolgens zal de nadruk komen te liggen op samenspel en improvisatie.

4. Slagwerkgroep (gevorderden, groep)

Kun je al aardig percussie spelen en/of drummen, en wil je dat in de praktijk gaan brengen? Dat kan in de slagwerkgroep, waar je met mensen van hetzelfde niveau muziek gaat maken op alleen percussie-instrumenten. Ritmes uit Afrika, Brazilië, Japan, maar ook à la Slagerij van Kampen. Je studeert uitgewerkte muziekstukken in, maar leert ook improviseren. En elk muziekstuk speel je weer een ander instrument.

bas kok surdo

5. Oriëntatielessen (beginners/ gevorderden, individueel)

Je wilt wat gaan doen met slagwerk, maar weet nog niet goed wat? Probeer dan een aantal oriëntatielessen, waarin je een ontdekkingstocht maakt langs verschillende instrumenten. Drumstel, conga’s, djembé, cajón: de belangrijkste instrumenten komen aan bod. Natuurlijk niet genoeg om écht te leren spelen, maar wel om te beslissen wat jou het beste ligt en waarmee je verder wilt.