Gitaarles

Gitaar

Wat zou popmuziek zijn zonder gitaar! Je kunt er gevoelige solostukken , vette powerchords, razendsnelle metalsolo’s, groovy blueslicks, een mooie tokkelbegeleiding of een simpele maar doeltreffende slagpartij op spelen. Maar dat niet alleen! Wat denk je van het begeleiden op gitaar terwijl je zelf of met een groep vrienden je favoriete songs zingt?

Gitaarspelen kun je in je eentje, samen , in een band, overdag, ’s avonds laat, thuis, op vakantie, op het podium, op school, op de camping, op de boot, op de bank terwijl je tv kijkt, tussen je huiswerk door of gewoon als je er zin in hebt. Een gitaar heb je altijd makkelijk bij de hand. Ook bij het schrijven van eigen songs is een gitaar een onmisbaar instrument. Voor instrumentalisten die geen akkoordinstrument spelen zoals drummers en blazers is het ook erg handig om een beetje gitaar te kunnen spelen.

Rock on Sunday All Stars 6 2016-MRT-13
Foto: Ot Douwes

Voor wie

Onze gitaarlessen zijn bedoeld voor leerlingen van alle niveaus en leeftijden vanaf 8 jaar. Laten we dus meteen de fabel uit de wereld helpen dat je niet kan starten met het leren van een instrument na je veertigste! Het enige dat je nodig hebt zijn enthousiasme, wat geduld én een gitaar.

Je kunt zowel op een akoestische als een elektrische gitaar leren spelen. De nadruk zal voor de meeste leerlingen liggen op de popmuziek dus veel leerlingen die akoestisch beginnen, stappen later over op een elektrische gitaar. Je kunt de twee natuurlijk ook altijd blijven combineren!

Het is verstandig om je eerste te laten adviseren door je docent mbt. de aanschaf van een gitaar. Voor jonge leerlingen zijn er bijvoorbeeld driekwart gitaren.

website fleur

Lekker muziek maken

In de lessen wordt uit diverse gitaarmethodes gewerkt om de basisbeginselen zoals plectrumtechniek, akkoordenkennis en slagtechniek onder de knie te krijgen. Zowel tabulatuur als notenschrift kunnen worden gebruikt.

Echter, het belangrijkste bij muziek maken blijft het gevoel, het plezier. Daarom worden de methodes gecombineerd door het spelen van je favoriete muziek, zodat de essentie van muziek maken niet vergeten wordt.

Wil je het hele oeuvre van The Beatles bij het kampvuur spelen, de vetste Led Zeppelin licks leren, scheuren met powerchords op Greenday, de blues spelen, gitaarhelden als Hendrix en Clapton bestuderen, je voorbereiden op een toelatingsexamen voor het conservatorium, je eigen liedjes leren spelen, dan kun je bij ons terecht.

Je kunt privé maar ook met z’n tweeën of in een groepje les krijgen.

Regelmatig worden er spontane samenspeellessen georganiseerd met andere drum- en gitaarleerlingen. Dit is uiteraard niet verplicht maar het is natuurlijk wel gaaf om te ervaren hoe het is om in een band te spelen!